Započeli radovi na sanaciji županijske ceste u Podbrežju, iz Grada Ozlja najavili izgradnju nogostupa i autobusnih stajališta

Radove izvodi tvrtka Ceste Karlovac d.o.o., vrijednosti 930 tisuća kuna, a isti se financiraju na temelju zajedničkog sporazuma Hrvatskih Cesta, Županijske uprave za ceste Karlovac i Grada Ozlja, po kojem će cjelokupni iznos sanacije osigurati Hrvatske ceste.

Kako je i najavio ravnatelji ŽUC-a Karlovac Darko Bebić na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, započeli su radovi na rekonstrukciji županijske ceste ŽC 3297 u naselju Podbrežje na području grada Ozlja. Riječ je ujedno o dionici ceste koja je do sada ali i u priješnjim navratima bila u funkciji kao obilaznica prema Karlovcu prilikom zatvaranja mosta za promet u Gornjem Pokupju.  

Kako poručuju iz Grada Ozlja, radove, ukupne vrijednosti 930 tisuća kuna, izvodi tvrtka Ceste Karlovac d.o.o.. Isti se financiraju na temelju zajedničkog sporazuma Hrvatskih Cesta, Županijske uprave za ceste Karlovac i Grada Ozlja, po kojem će cjelokupni iznos sanacije osigurati Hrvatske ceste.  

U sklopu sanacije izvest će se novi kolnički zastor, prilagoditi i doraditi sustav oborinske odvodnje. Iz Grada Ozlja najavljuju kako se za slijedeću fazu uređenja planira izgradnja nogostupa s pripadajućim autobusnim stajalištima.  

Ujedno, u sljedećoj godini ravnatelj ŽUC-a najavio je i obnovu mosta u središtu Ozlja, koji je također dio zajedničkog sporazuma s Hrvatskim cestama i Gradom Ozljem. Vrijednost radova obnove iznosit će dva milijuna kuna, a bit će financirani od strane Hrvatskih cesta.  

Izvor: https://kaportal.net.hr

Foto: preuzeto sa  https://kaportal.net.hr

Skip to content