stanje na cestama

Zbog prometnih nezgoda usporeno se vozi na autocestama: A4 Zagreb-Goričan, na 67km+50m između čvorova Breznički Hum i Komin, u smjeru Zagreba i na autocesti A3 Bregana-Lipovac, prije čvora Sveta Nedelja u smjeru Bregane. Pozivamo vozače na oprez!

Kolnici su mokri ili samo vlažni te skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj. U Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobić te povremeno između tunela Tuhobić i Sleme, a na 8. km u smjeru Rijeke, zbog teretnog vozila u kvaru vozi se suženim kolnikom. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste:

 • ŽC3156 Mala Gorica-Žažina;
 • ŽC3253 Košutarica-Mlaka;
 • ŽC3275 Stankovac-Slana u mjestu Donje Jame;
 • ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac i
 • LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta DC37 u Ulici Stjepana Radića u Petrinji.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na županijskoj cesti Bjelopolje-Donji Lapac.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Zbog oštećenja kolnika na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju zabrana je prometa za motorna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tona. Obilazak za vozila ukupne mase iznad 3,5 tone je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac, a za vozila ukupne mase do 3,5 t promet teče naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednim prometnim trakom.

Do 31. svibnja zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.
Zbog gustog prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama tijekom dana mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni, kao i na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila.

 
Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

 • DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice i kod Hrvaca;
 • DC8 Jadranskoj magistrali u Brodarici, u Podstrani, na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica i kod Srebrenog;
 • DC28 Novi Glog-Kenđelovac;
 • DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2015. god. do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača). Više informacija: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zimska-oprema

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

 • zatvorena je državna cesta DC36 Orleković-Stari Farkašić na mostu preko rijeke Hotnje. Obilazak: Stari Farkašić-Žažina-Velika Gorica-Kravarsko-Pokupsko-Stari Farkašić.
 • zbog klizišta i odrona zatvorena je županijska cesta Stative-Jaškovo za vozila čija ukupna masa prelazi 8 t (ŽC3144). Obilazak: Stative-Karlovac-Mahićno (DC6, DC1 i DC228).
 • zbog klizišta i odrona zatvorena je LC34011 na dionici Gorniki-Lović Prekriški, za vozila čija ukupna masa prelazi 2t. Obilazak je kroz Dvorište Vivodinsko (ŽC3097).
 • zbog klizišta i odrona zatvorena je LC 34004 Kašt-Brašljevica za vozila čija ukupna masa prelazi 2t. Obilazak je reguliran privremenom signalizacijom.
 • zbog radova na mostu u Gornjem Pokupju za sva vozila iznad 15 tona zatvorena je županijska cesta ŽC 3297 Karlovac-Ozalj. Obilazak je kroz mjesta: Ribnik ili Draganić.