Zimska služba spremna za nadolazeću zimu

Zimska služba Karlovačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije u zimskom razdoblju 2020/2021.

Županijska uprava za ceste (ŽUC) organizira provođenje zimske službe na 1.058 km županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije u razdoblju od 15. studenoga ove godine do 15. travnja 2021. za što je osigurano 9,56 mil. kuna.

Radove zimskog održavanja izvodi Zajednica ponuditelja: SA Bišćan d.o.o., Niskogradnja d.o.o., Mežnar, građ.usluge i GMTT Lešćanec i to putem stožera zimske službe kroz 4 mjesta pripravnosti (Sektor Duga Resa, Sektor Ogulin , Sektor Ozalj i Sektor Slunj).

Nabavljena je dovoljna količina soli i posipala, svako mjesto pripravnosti opremljeno je potrebnim ljudstvom i mehanizacijom. Ovaj tjedan će se obavljati još neke pripremne radnje, prvenstveno postavljanje znakova i štapova koji su vezani uz zimske uvjete.

Ovim putem molimo vozače da se na vrijeme prilagode oborinama na cesti, da svoja vozila opreme zimskom opremom kako bi zimske uvijete dočekali spremni.

 

Ravnatelj Stjepan Turković

Skip to content