Zimska služba spremna za nadolazeću zimsku sezonu 2021/2022

Dana 03.11.2021.g. održan je sastanak Zimske službe u prostorijama Hrvatskih cesta d.o.o. u Karlovcu na kojem su bili prisutni predstavnici Hrvatskih cesta d.o.o., ŽUC-a i izvođača Cesta Karlovac d.d.

Zimska služba Karlovačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije u zimskom razdoblju za sezonu 2021/2022.

Županijska uprava za ceste (ŽUC) organizira provođenje zimske službe na 855,83 km županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije u razdoblju od 15. studenoga ove godine do 15. travnja 2022. za što je osigurano 7,2 mil. kuna.

Radove zimskog održavanja izvode Ceste Karlovac d.d. i to putem stožera zimske službe kroz 5 mjesta pripravnosti (Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Slunj i H. Žarište).

Nabavljena je dovoljna količina soli i posipala, svako mjesto pripravnosti opremljeno je potrebnim ljudstvom i mehanizacijom. Do službenog početka zimskih uvjeta obavljat će se još neke pripremne radnje, prvenstveno postavljanje znakova i štapova koji su vezani uz zimske uvjete.

Ovim putem molimo vozače da se na vrijeme prilagode oborinama na cesti, da svoja vozila opreme zimskom opremom kako bi zimske uvijete dočekali spremni.

Skip to content