Zimska služba spremna za nadolazeću zimu

U prostorijama tvrtke Ceste Karlovac d.d. 07. studenog 2022.g. održan je sastanak vezan na zimsku službu na kojem su bili prisutni predstavnici Hrvatskih cesta d.o.o., MUP-a , ŽUC-a i izvođača Ceste Karlovac d.d. Na sastanku je zaključeno da je Županijska uprava za ceste poduzela sve potrebne radnje kako bi ceste kojima upravlja bile u vrijeme zimske službe kvalitetno čišćene i prohodne. Zimska služba Karlovačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije u zimskom razdoblju za sezonu 2022/2023.

Županijska uprava za ceste (ŽUC) organizira provođenje zimske službe na 855,39 km županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije u razdoblju od 15. studenoga ove godine do 15. travnja 2023. za što je osigurano 7,36 mil. kuna.Radove zimskog održavanja izvodi tvrtka Ceste Karlovac d.d. i to putem stožera zimske službe kroz 5 mjesta pripravnosti (Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Slunj i H. Žarište).

Nabavljena je dovoljna količina soli i posipala, svako mjesto pripravnosti opremljeno je potrebnim ljudstvom i mehanizacijom. Do službenog početka zimskih uvjeta obavljat će se pripremne radnje, prvenstveno postavljanje znakova i štapova koji su vezani uz zimske uvjete.

Ovim putem molimo vozače da na vrijeme svoja vozila prilagode zimskim uvjetima na cesti tj. da svoja vozila opreme zimskom opremom kako bi zimske uvijete dočekali spremni.

Skip to content