Početak i dinamika radova na županijskim cestama neće utjecati na školski prijevoz

Županijska uprava za ceste Karlovačke županije ostvarila je bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti EU, ukupne vrijednosti 11,3 milijuna eura, za obnovu potresom oštećenih prometnica na području Karlovačke županije.

Velika 22 projekta infrastrukturnih zahtjeva, tijekom narednog perioda, utjecati će na prohodnost određenih dionica prometnica.

Kako bi učenici koji autobusom dolaze u školu, tijekom navedenih radova i dalje dolazili na vrijeme na nastavu, na inicijativu Karlovačke županije i Županijske uprave za ceste Karlovačke županije, odrađen je sastanak sa članovima ŽUC-a Karlovačke županije, izvođačima radova, predstavnicima jedinica lokalne samouprave, ravnateljima škola te autoprijevoznicima.

Na sastanku su definirani termini izvođenja radova. Također, na sastanku je dogovoreno sa izvođačima radova propuštanje autobusa u vremenu prometovanja kako bi učenici na vrijeme stigli u školu. Na onim dionicama, gdje povremeno propuštanje prometa zbog obuhvata izvođenja radova neće biti moguće, dogovoreni su alternativni pravci kojima će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Na velikom infrastrukturnom zahvatu u Karlovačkoj županiji radit će 9 izvođača na čak 22 projekta s ciljem vraćanja u ispravno radno stanje prometne infrastrukture oštećene u potresu na području Karlovačke županije.

Tekst i slike preuzeti su sa web stranice Karlovačke županije

 

Skip to content