Sve je spremno za službeni početak zimskih uvjeta, od srijede, 15. studenog

U tijeku su posljednje pripreme za početak rada Zimske službe, koja službeno započinje od 15. studenog i traje do 15. travnja sljedeće godine. U tom periodu primjenjuje se i Odluka o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Zimska služba Karlovačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije u zimskom razdoblju za sezonu 2023/2024 za što je osigurano 1.55 mil. eura. Županijska uprava za ceste Karlovačke županije (ŽUC) organizira provođenje zimske službe na 855,23 km županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije.

Radove zimskog održavanja izvodi zajednica ponuditelja Ceste Karlovac d.d. i Mežnar, građevinske usluge i to putem stožera zimske službe kroz 6 mjesta pripravnosti (Duga Resa, Jarče Polje,  Ogulin, Ozalj, Slunj i H. Žarište). U subotu 11.11.2023. godine održana je smotra strojeva za zimsko održavanje cesta za sezonu te je utvrđeno da su sva vozila spremna za izvršenje zadaća za vrijeme zime – pravovremeni izlazak vozila i čišćenje snježnih padalina, posipavanje kolnika solju i drugo. Nabavljena je dovoljna količina soli i posipala, svako mjesto pripravnosti opremljeno je potrebnim ljudstvom i mehanizacijom.

Ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu na veći stupanj pažnje kod nastupanja zimskih uvjeta na cestama te vozače da na vrijeme svoja vozila opreme zimskom opremom kako bi zimske uvijete dočekali spremni.

 

Skip to content