Čistoća i Zelenilo spremni za zimske uvjete

Od 15. studenoga i službeno je počela sezona rada Zimske službe. Kako doznajemo do Ivana Polovića, direktora Čistoće, svi ugovori između njih, Grada Karlovca kao investitora i podizvođača su potpisani.

Skladišta su im puna posipala, te na raspolaganju imaju 300 tona soli i 300 kubika kamenog agregata što je nekih pola potrebnih količina po sezoni. Polović ističe kako su im i sva vozila i strojevi spremni i servisirani, te pripremljene ralice i posipači. Početak Zimske službe podrazumijeva dežurstva od 0 do 24 sata na Gažanskom trgu 8, te obilazak prometnica i intervencije po potrebi. Podsjetimo, djelatnici Čistoće u zimskom razdoblju održavaju javne prometne površine i nerazvrstane ceste Sve informacije mogu se dobiti na broju dežurne službe 099/2458446. U Zelenilu su također spremni za zimske uvjete. Njihova Zimska služba treba osigurati prohodnost nogostupa, šetnica i biciklističkih staza, a sve također prema Planu održavanja javnih cesta, prometnih površina i nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima koji je donio Grad Karlovac.

Izvor i autor: Sunčica Laić, Karlovački tjednik

 

Baza im je u sjedištu tvrtke, Put D. Trstenjaka 6, a kontakt telefoni su od 7 do 15 sati 609-920 i 609-936, a od 15 do 7 sati 601-450. Jučer je održan i sastanak Stožera Zimske službe grada Karlovca u čijem su sastavu predstavnici Grada, gradskih tvrtki Zelenilo i Čistoća, PU Karlovačke, ŽUC-a, te tvrtki Hrvatske ceste,   Ceste Karlovac i Autotransport. Zaključeno je kako će održavanje javnih cesta, javnih prometnih površina i nerazvrstani cesta u zimskim uvjetima za razdoblje od 15. studenog 2011. do 21. ožujka 2012. godine na području grada Karlovca provoditi nadležne tvrtke i ustanove, vlasnici poslovnih prostora i građani. Podsjetimo, vlasnici i korisnici stanova kao i poslovnih prostora obvezni su u vrijeme poledica i oborina posipavati, održavati i čistiti pješačke površine ispred navedenih objekata, čistiti stepeništa i ulaze u stambene zgrade,uklanjati led i snijeg s krovova kada je narušena sigurnost prolaznika. U protivnom, to će na njihov trošak, uz pokretanje prekršajnog postupka, učiniti komunalni redari.

Stožer ovim putem apelira na građane da zimske uvijete dočekaju sa strpljenjem i adekvatnom opremom. Naročito mole vozače da se na vrijeme prilagode oborinama na cesti, da svoja vozila opreme zimskom opremom, da budu odgovorniji i solidarniji jedni prema drugima i prema pješacima. Inače, 15. studenoga nastupio je prvi stupanj pripravnosti, drugi stupanj nastupa kada temperatura zraka oscilira oko nula stupnjeva uz mogućnost oborina te pojave poledice, treći stupanj uvodi se u uvjetima dugotrajnih oborina, a četvrti kada snježne oborine praćene jakim vjetrom imaju karakter elementarnih nepogoda.

Skip to content