Zimska služba na području Karlovačke županije spremna dočekuje zimske nepogode

Od 15. studenog započinje  period zimske službe i trajat će do kraja ožujka sljedeće godine. Kako bi što bolje koordinirali rad svih uključenih održan je sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Policijske uprave Karlovačke, Ministarstva mora, prometa i razvitka inspekcije cesta, Grada Karlovca, Autoceste Rijeka-Zagreb, Hrvatskih autocesta, Cesta Karlovac, Hrvatskog Auto kluba, te Savjeta za sigurnost prometa Karlovačke županije.

Izvor i autor: R. Badovinac, Karlovački tjednik

– Tema sastanka je bila razmatranje planova i programa radova održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta u zimskom razdoblju na području Karlovačke županije. Željeli smo još jednom uskladiti sve moguće situacije koje se mogu pojaviti u ovom periodu. Osigurali smo potrebno ljudstvo, mehanizaciju i posipavanje, redoslijed izvođenja radova, nadzor i kontrolu provođenja zimske službe i ostale potrebne detalje. Pod ingerencijom ŽUC-a je 1265 kilometara cesta, a planira se za rad zimske službe oko 6,5 milijuna kuna, istaknuo je Nikola Sopčić , predstavnik Županijske uprave za ceste.

Ivan Ljubetić, šef ispostave Hrvatskih cesta u Karlovcu kazao je da je za 360 km državnih cesta na našem području osigurano 5,65 milijuna kuna bez pdv-a, uz napomenu da sve državne ceste imaju istu razinu održavanja. Za sve one vozače kamiona koji ne budu u prilici nastaviti put kroz Karlovca predviđeno je «stajalište» na deponiju Ilovac i kod Winerbergera, kazao je Ljubetić.

Darko Marković, direktor Cesta Karlovac d.d. s kojim ŽUC ima ugovor o održavanju prometnica ima spremno 55 vozila i strojeva koje će se pobrinuti za održavanje preko 1620 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta na području naše županije. Postoji rok u kojem se mora osigurati prohodnost cesta uz obaveznu uporabu zimske opreme, no to ne znači da ceste moraju biti “crne” isti tren. Apeliram na sudionike u prometu da ne izlaze u zimskim uvjetima bez kompletne zimske opreme. Sada je krajnje vrijeme da vozači na svoja vozila stave zimske gume  kazao je Marković. Prva pošiljka od 1.500 tona soli ili  25 posto potreba za jednu sezonu zimske službe već je na putu prema Karlovcu.

Skip to content