Zimska služba spremna – kažu da će sve ceste biti čiste, odnosno prohodne

Ceste u gradu i županiji će biti čiste u zimskim uvjetima. No, to ne znači i “crne” već će biti osigurana prohodnost. Poručeno je to s današnje konferencije za novinare Zimske službe, za čije će potrebe ove sezone biti izdvojeno više od 15 milijuna kuna.

Operativni program za održavanje cesta na području Karlovačke županije je izrađen i ne donosi neke posebne novitete u odnosu na prošlu sezonu. Zaključeno je da je prošle godine zimska služba svoj posao odradila korektno. I ove godine postoji pet mjesta stalne pripravnosti, a to su Logorište, Drenovac kod Ogulina, Ozalj, Slunj i Hrvatsko Žarište za Vojnić. ŽUC u ovoj sezoni na zimsku službu planira potrošiti 6,5 milijuna kuna. Hrvatske ceste nešto manje – 6,2 milijuna, no oni brinu i o manje kilometara cesta na području županije. ŽUC brine o 1.047 kilometara županijskih i lokalnih cesta, Hrvatske ceste o 388 kilometara državnih prometnica.

Grad Karlovac će pak za održavanje cesta kojima upravlja izdvojiti oko3,5 milijuna kuna. Oni brinu o 525 kilometara cesta, 113 kilometara nogostupa i biciklističkih  staza te 16.916 parkirališnih mjesta i još 1.289 parkirališnijh mjesta pod naplatom.  U sustavu održavanja cesta zimi su 52 vozila.

Najveći dio posla će obavljati Ceste Karlovac kao izvođač, a poručuju kako je sve spremno za zimske uvjete. Ove godine obnovljen je i vozni park s pet novih kamiona. Problema će biti, no tu smo da ih rješavamo, poručili su iz Zimske službe. Ceste Karlovac inače raspolažu sa 97 vozila i strojeva za područje Karlovačke županije.

izvor i foto: www.trend.com.hr

Skip to content