Izgrađeni most  preko rijeke Mrežnice koji povezuje mjesta Gornje Bukovlje i Zvečaj

U ponedjeljak 21. prosinca 2020. godine svečano je otvoren novo izgrađeni most  preko rijeke Mrežnice koji povezuje mjesta Gornje Bukovlje i Zvečaj.

Svečano su ga otvorili zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković.

Most Gornje Bukovlje- Zvečaj bio je dugo očekivana želja tamošnjih mještana. Dotrajali pontonski most nije doprinosio razvoju samog mjesta i sigurnosti sudionika u prometu pa ga je zamijenio novi armirano-betonski pločasti most ukupne duljine 81,5 metara koji će unaprijediti kvalitetu života lokalnog stanovništva.

Podsjetimo se, gradnja mosta započela je 02. travnja 2020.godine i trajala je nešto manje od 9 mjeseci, što je kraće od ugovorom predviđenog roka završetka radova. Ukupna vrijednost investicije iznosila je  10,1 milijuna kuna.  Izvođač radova bila je tvrtka SA Bišćan d.o.o. iz Barilovića, a glavni projektant mosta je dr.sc. Alex Kindij dipl.ing.građ. iz tvrtke Kindijing d.o.o. iz Zagreba.

Sustav mosta je pločasti, ploče debljine 90 centimetara. To je najoptimalniji sustav što se tiče održavanja ali i minimalnog dizanja nivelete iznad zadane kvote Hrvatskih voda od visokih voda. Na mostu su izgrađene pješačke staze i izvedena je LED rasvjeta koja je u samom rukohvatu mosta. Most ima dužinu zahvata od 200 metara ispred i iza mosta za prihvaćanje podizanja nivelete.

Skip to content