UPUTE ZA PRIMJENU MJERA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

U skladu s najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite od 12. studenog 2021., Županijska uprava za ceste donosi Upute o prilagodbi organizacije rada Uprave u okolnostima pandemije virusa COVID-19. Ove se upute objavljuju kako bi se korisnici i poslovni suradnici upoznali s trenutačnim mjerama te pravodobno pripremili za najavljene mjere koje stupaju na snagu 16. studenog 2021. godine.

  • radno vrijeme Županijske uprave za ceste je svaki radni dan od 07:00 do 15:00 h
  • rad sa strankama je svaki radni dan od 08:00 do 11:00 h
  • neposredni rad sa strankama obavlja se uz prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem.

Ovim putem želimo naglasiti da se Uprava pridržava svih prethodnih i važećih preporuka Stožera civilne zaštite RH te pozivamo korisnike da poštuju navedene mjere s ciljem očuvanja zdravlja svih nas:

  • pri ulasku u prostor Županijske uprave za ceste obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu,
  • pravilno nositi odgovarajuću zaštitnu masku tijekom boravka u Upravi.

U prostor Županijske uprave za ceste dopušten je ulazak korisnika, zaposlenika i poslovnih suradnika predočenjem EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.* Odluka se ne odnosi na osobe mlađe od 16 godina.

Građani Republike Hrvatske koji imaju pristup portalu e-Građani, a čiji su podaci o cijepljenju, negativnom testu na SARS-CoV-2 ili preboljenju bolesti COVID-19 upisani u centralne baze podataka Ministarstva zdravstva, mogu putem portala zatražiti svoju EU digitalnu COVID potvrdu. Korisnici koji nemaju otvoren korisnički račun za pristup u sustav e-Građani ili imaju pristup s nedovoljnom razinom ovlasti, tiskanu EU Covid potvrdu mogu zatražiti u područnim službama HZZO-a ili u ljekarnama.

Korisnici koji planiraju dolazak u Županijsku upravu za ceste moraju voditi računa o zdravstvenom stanju te, kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na simptome zaraze koronavirusom.  

* Opširnije: Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (12. studenoga 2021.)

Molimo korisnike da se pridržavaju svih spomenutih mjera i uputa te Vas pozivamo da daljnje obavijesti pratite na mrežnoj stranici Županijske uprave za ceste.

Skip to content