Uz sanaciju klizišta u Boševcima, ŽUC na području grada Ozlja provodi niz aktivnosti, suradnju s gradskom upravom ocjenjuju iznimno dobrom

Tekst i slika preuzeti su sa KAPORTALA:

Na dijelu ove dionice županijske ceste u prošloj godini izvedeni su radovi na rekonstrukciji, a iste su financirale Hrvatske ceste i ŽUC s iznosom 267.546,21 eura

S obzirom na vremenske prilike, kao što su poplave i potres koji su zahvatili i područje Karlovačke županije, iz ŽUC na upit KAportala pojašnjavaju kako se ni danas ne može točno utvrditi koliko je oštetio infrastrukturu prometnica i tla, a shodno tome pojavio se velik broj klizišta. 

Jedno od tih klizišta je ono na županijskoj cesti ŽC3296 u naselju Boševci, čiju sanaciju, vrijednost 55.750 eura, je ŽUC upravo pokrenuo. Cesta će biti zatvorena za sav promet osim vozila stanara i žurnih službi u periodu od 9. do 21. siječnja. Obilazni pravac bit će lokalnom cestom LC 34029 Ozalj- Donji Oštri Vrh, nerazvrstanom cestom do mjesta Novaki Ozaljski.

Inače, na dijelu ove dionice županijske ceste u prošloj godini izvedeni su radovi na rekonstrukciji u skladu s građevinskom dozvolom, pripadnim glavnim i izvedbenim projektima, a iste su financirale Hrvatske ceste i ŽUC s iznosom 267.546,21 eura. 

Za projekt kompletne rekonstrukcije prometnice ŽC 3296 Kamanje (DC228) – Police Pirišće – Ozalj (DC228) ishođena je lokacijska dozvola, te je u tijeku rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

Nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa u planu je izmještanje trase županijske ceste ŽC3143 na dionici između Levkušja i Zorkovca na Kupi zbog izgradnje zaštitnih nasipa, te rekonstrukcija dijela ŽC 3296 Kamanje (DC228) – Police Pirišće – Ozalj (DC 228) iz razloga što je to obilazni pravac u slučaju izlijevanja rijeke Kupe ili zatvaranja za promet državne ceste DC228.

Suradnju s gradskom upravom Grada Ozlja, ŽUC ocjenjuje iznimno dobrom, kao i sa svim ostalim jedinicama lokalne samouprave.

 

Skip to content