Kolegij županice u Tounju: ulaganje u prometnu infrastrukturu kao zalog za razvoj turizma

Tekst i slike preuzeti sa web stranice Karlovačke županije

Općina Tounj sve više okreće se razvoju turizma, a za njegov razvoj važna je i dobra prometna infrastruktura. Kako bi se povećala sigurnost prometavanja, ali i protočnost automobila posebice za vrijeme turističke sezone, Županijska uprava za ceste Karlovac na inicijativu općine Tounj završila je radove na  rekonstrukciji križanja državne ceste DC 23 i županijske ceste ŽC 3256 u Kamenici Skradničkoj – Kukača. Završene radove obišli su danas županica Martina Furdek Hajdin, zamjenica županice Vesna Hajsan – Dolinar, ravnatelj Županijske uprave za ceste Karlovac Darko Bebić te načelnik općine Tounj Ivica Sopek.

Radovi su obuhvatili izgradnju potpornog zida dužine 25 m zbog podizanja nivelete županijske ceste u razinu državne ceste u zoni križanja, kompletnu obnovu kolnika, postavljanje ulične rasvjete, prometnu opremu, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, radove je izvodila tvrtka Rudar d.o.o. Vrijednost radova 147.603,31 €

Osim ovih radova, obiđeni su i radovi na rekonstrukciji dijela županijske ceste ŽC 3220 i nerazvrstane ceste Mostac u kružno raskrižje, vrijednosti 66.361,40 €. Ravnatelj ŽUC-a Karlovac Darko Bebić istaknuo je kako su svi ovi radovi rezultat koordinacijskih sastanaka sa JLS-ovima, a koji se pokazuju kao najefikasniji način što brže realizacije projekata i rješavanja tekuće problematike.

Na kolegiju, održanom u vijećnici Općine Tounj, raspravljalo se i o drugim projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na projekte na području Tounja. Županica Martina Furdek-Hajdin naglasila je da je prioritet Karlovačke županije ravnomjeran rast i razvitak, a općina Tounj će i dalje imati potporu Županije za sve što čini na dobrobit svih stanovnika općine.

 

Skip to content