Ugovoreni su radovi održavanja cesta i objekata u zimskim uvjetima sa sezonu 2023 -2025

Nakon ponovljenog postupka javne nabave potpisan je ugovor na dvije godine za radove održavanje cesta i objekata u zimskim uvjetima sa Zajednicom ponuditelja Ceste Karlovac d.d. i Mežnar, obrt za građevinske usluge, vl. Denis Barešić čija je ponuda ujedno bila i jedina zaprimljena. Vrijednost dvogodišnjeg ugovora iznosi 2.720.899,00 EUR što je za 76 % više nego u prethodnom dvogodišnjem razdoblju (2021-2023) kada su izvođač radova bile Ceste Karlovac d.d., a vrijednost ugovora iznosila je 1.543.466,72 EUR.

Prvi postupak javne nabave proveli smo u srpnju ove godine, pristigla je ponuda Zajednice ponuditelja Ceste Karlovac d.d. i Mežnar, obrt za građevinske usluge, vl. Denis Barešić koja je za 821.719,20  EUR bez PDVa prebacila procijenjenu vrijednost nabave ( procijenjena vrijednost nabave iznosila je 1.355.000,00 EUR bez PDV-a). S obzirom da u tom trenutku nismo imali osigurana dodatna financijska sredstva, a ponuda Zajednice ponuditelja je bila jedina dostavljena ponuda , poništili smo predmetni postupak i pokrenuli novi.

Unatoč visokim cijenama zimske službe nadamo se da će zimski uvjeti biti povoljni kao i proteklih godina kako bismo što više ulaganja mogli  usmjeriti u investicijsko održavanje.

Skip to content