Postavljene su protuklizne podloge u Kučinić Selu na području Grada Ogulina

S obzirom na činjenicu da su prometna signalizacija i oprema jedni od čimbenika koji uvelike utječu na cjelokupan sustav sigurnosti prometa na cestama, kao upravitelji cestovne infrastrukture kontinuirano ulažemo u iste u cilju povećanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja prometnih nesreća, kao i pravovremenog informiranja svih sudionika u prometu o stvarnom stanju određenog dijela prometnice.

U sklopu povećanja stupnja sigurnosti prometa, prvenstveno pješaka na županijskim cestama ŽC 3218 i ŽC 3219 u naselju Kučinić Selo ispred pješačkih prijelaza izvedene su  „Tyregrip“ protuklizne podloge. One utječu na smanjenje dužine zaustavnog puta vozila odnosno puta kočenja, otporne su na habanje, a zahvaljujući crvenoj boji upozoravaju na potencijalno opasno mjesto. Primjena protukliznih podloga je jednostavna, ekološki prihvatljiva te ne remeti odvijanje prometnih tokova na lokaciji radova.

Na području Grada Ogulina „Tyregrip“ protuklizne podloge ranije su izvedene na županijskim cestama ŽC 3254 u naselju Jasenak i ŽC 5191 u naselju Drežnica ispred odgojno obrazovnih ustanova.

 

 

Skip to content