Županijskoj upravi za ceste Karlovačke županije dodijeljeno 11,3 milijuna eura bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti za sanaciju cesta

Županijska uprava za ceste Karlovačke županije potpisala je 23.ožujka 2023.godine s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU, ukupne vrijednosti 11,3 milijuna eura. Potpise na ugovor stavili su za Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ministar Oleg Butković, za Županijsku upravu za ceste Karlovačke županije ravnatelj Darko Bebić.

Nakon odrađenih pripremnih radnji kroz par mjeseci rada i niza zadatih obveza koje su bile potrebne, potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti za operaciju “ Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećene u potresu na području Karlovačke županije kojom upravlja Županijska uprava za ceste Karlovačke županije“.

Riječ je o prvom takvom ugovoru kojeg su dobile Županijske uprave za ceste koji je od iznimne važnosti za cijelu Karlovačku županiju. Naime, obnova prometne infrastrukture  jedan je od preduvjeta gospodarskog razvoja kao i omogućavanje što veće sigurnosti prometovanja što utječe i na poboljšanje kvalitete života građana.

Županijska uprava za ceste Karlovačke županije uložit će u sanaciju cestovne infrastrukture oštećene u potresima 2020.godine više od 11 milijuna eura. Sredstva su namijenjena sanaciji cestovne infrastrukture kojom upravlja Županijska uprava za ceste, a radovima će biti obuhvaćena sanacija mostova i propusta, cestovnih klizišta te županijskih i lokalnih cesta.

Zahvaljujemo Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Vladi RH na dodjeli bespovratnih sredstava s kojima  smo u mogućnosti učiniti značajne promjene na cestovnoj infrastrukturi.

U narednom periodu pred nama je izazovno razdoblje budući da je planirane infrastrukturne projekte nužno realizirati u vrlo kratkom roku.

                        

Skip to content